Start van hoofdcontent

Stad

nl

A10 Zuid 11 dagen dicht: "Houd rekening met een uur extra reistijd"

15 juli 2022, 16.23 uur · Aangepast 15 juli 2022, 16.43 uur · Door AT5 Producties

De A10 Zuid en een deel van de A4 gaan in de richting van knooppunt Amstel elf dagen dicht. Dit komt door grootschalige werkzaamheden voor het project Zuidasdok. De afsluiting begint vrijdagavond 22 juli om 22:00 uur en duurt tot woensdag 3 augustus 05:00 uur. 

AT5

De afsluiting A10 Zuid en de A4 in de richting van knooppunt Amstel heeft alles te maken met de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, vertelt verkeersmanager Niels van den Brink. "Zuidasdok werkt hier aan de vernieuwing van het station en daarvoor gaan we een extra reizigerspassage maken.''

In die elf dagen zal er hard gewerkt worden door de bouwvakkers. "We gaan hier de nieuwe fundering maken van een nieuwe reizigerspassage, daar komen dan in de toekomst de sporen overheen. Daarvoor draaien we 135 palen de grond in , trillen we 80 damwandplanken de grond in en maken we nieuwe steunpunten. Het is dus hartstikke druk in die elf dagen. We werken dan ook 24 uur per dag om ervoor te zorgen dat de weg op 3 augustus weer open kan.''

Quote

''Impact zal enorm zijn''

niels van den brink - Verkeersmanager

Een voorbijganger die zich verkneukelt omdat hij zelf tijdens de afsluiting in het buitenland zit zegt: "Het gaat voornamelijk voor veel irritatie zorgen voor de mensen die hier werken. Er zijn hier enorm veel kantoorgebouwen, de Vrije Universiteit zit hier en ook voetbalclub Buitenveldert. Van den Brink erkent dat de impact enorm zal zijn. ''Het betekent dat automobilisten worden omgeleid en echt rekening moeten houden met één uur extra reistijd."

Quote

"Het gaat voor irritatie zorgen voor mensen die hier werken."

voorbijganger

Gevolgen voor het verkeer

Elf dagen lang is de A10 Zuid tot oprit S109 RAI afgesloten en ook een deel van de A4 is dicht vanaf knooppunt Badhoevedorp. Dit betekent dat verkeer wordt omgeleid via de A5 en de A9. De A10 Zuid richting Schiphol is wel open. Ook twee van de vier treinsporen zijn buitendienst, dat betekent dat reizigers rekening moeten houden met dat er minder treinen rijden.

Van den Brink raadt dan ook aan om andere vervoersmiddelen te gebruiken. "We adviseren reizigers echt om rekening te houden met die extra reistijd. Maak gebruik van de fiets of het openbaar vervoer en misschien is het ook een idee om thuis te werken of niet op pad te gaan als dat mogelijk is natuurlijk."

De afsluiting begint vrijdagavond 22 juli om 22:00 uur en duurt tot woensdag 3 augustus 05:00 uur. 

Meer informatie over alle werkzaamheden in de stad? Check: amsterdambereikbaar.nl

Wil je persoonlijk reisadvies krijgen tijdens de werkzaamheden van de A10 Zuid? Check dan askandgo.nl

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Bereikbaar.