Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ajax en Manchester United bijna akkoord over transfer Martínez, die niet meer meetraint'

14 juli 2022, 08.01 uur · Aangepast 14 juli 2022, 12.52 uur · Door AT5

Het lijkt erop dat een vertrek van Lisandro Martínez naar Manchester United steeds dichterbij komt. Ajax verwacht morgen akkoord te gaan met het aanbod van de Engelsen, schrijven Voetbal International en De Telegraaf. Beide media hebben het over een transfersom van 55 miljoen euro.

AT5 / Luuk Koenen

De Telegraaf voegt daaraan toe dat Martinez voorlopig niet meer met de selectie meetraint. De club wil het risico dat hij geblesseerd raakt niet lopen, meldt de krant. Martinez probeert voorlopig zijn conditie in de sportschool op De Toekomst op pijl te houden.

Martinez speelt sinds 2019 in Amsterdam. In de zomer dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong voor hoge bedragen naar het buitenland vertrokken, kocht Ajax de Argentijn voor 9 miljoen euro van Defensa y Justicia. Samen met Jurrien Timber vormde Martínez het afgelopen seizoen een betrouwbaar verdedigingsduo.

Mogelijke Ajax-enclave

Mocht het echt van een transfer komen, dan gaat Martínez weer onder Erik ten Hag spelen. De oud Ajax-trainer maakte deze zomer namelijk ook de overstap naar Manchester United. De club wordt daarom niet alleen met Martínez, maar ook met Timber en rechtsbuiten Antony in verband gebracht.

Ook oud-Ajacied Frenkie de Jong wordt gelinkt aan een overstap naar The Red Devils. Zijn club FC Barcelona zou het geld goed kunnen gebruiken, maar zelf zou De Jong niet zitten te wachten op een vertrek uit de Catalaanse stad.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938