Start van hoofdcontent

Stad

nl

Studenten Corps wil met feestelijke optocht negatief imago oppoetsen

16 juli 2022, 19.00 uur · Aangepast 16 juli 2022, 19.27 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het Amsterdamsch Studenten Corps bestaat 170 jaar. Ter ere van dit 34e lustrum kwamen leden van A.S.C. en A.V.S.V. vanmorgen samen voor een feestelijke optocht van de Oude Turfmarkt naar de Westerkerk. Ook verschillende oud-leden, sommigen al ruim veertig jaar afgestudeerd, keerden terug voor het jubileum.

Veel leden deden de afgelopen dagen rustig aan, na de optocht volgen namelijk nog tien dagen met festiviteiten. De sfeer zit er ook op de vroege ochtend alvast goed in: "Ik heb het heel erg naar m'n zin. Leuke optocht, lekker weer is het vandaag, dus helemaal top", vertelt een lid.

Quote

"Zo'n dag als vandaag is mooi om te laten zien naar de buitenwereld dat we wel echt voor eenheid staan"

Iza van As, Organisator

Het studentencorps is niet altijd positief in het nieuws geweest. Vorig jaar werd de ontgroening afgebroken wegens meldingen van grensonverschrijdend gedrag en raakten er zelfs studenten gewond. "We weten dat we heel negatief in beeld zijn gekomen, maar daarom is zo'n dag als vandaag ook mooi om te laten zien naar de buitenwereld dat we wel echt voor eenheid staan", vertelt Iza van As, een van de organisatoren van de optocht.

Om deze positieve kanten van de vereniging te benadrukken staat het lustrum in het teken van het thema 'Invictica', dat onoverwinnelijk betekent. "Het is de krachtige verbintenis en saamhorigheid van de leden die onze vereniging zo onoverwinnelijk maakt", aldus de organisatie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938