Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brug vernoemd naar aids-onderzoeker en MH17-slachtoffer Joep Lange

17 juli 2022, 17.35 uur · Aangepast 17 juli 2022, 20.41 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De brug aan de Beethovenstraat in Zuid over het Zuider Amstelkanaal, heet sinds vandaag de Joep Langebrug. Deze brug is vernoemd naar de Amsterdamse wetenschapper Joep Lange, een van de slachtoffers van MH17. Samen met zijn vrouw Jacqueline van Tongeren kwam hij om tijdens de vliegramp in juli 2014. 

Gemeente Amsterdam

Lange was verbonden aan het Amsterdam UMC en werkte als aids-onderzoeker. De wetenschapper was internationaal gerenommeerd om zijn toonaangevende onderzoeken naar hiv en aids. Daarnaast zette de wetenschapper zich ook in voor tropische geneeskunde en betaalbare gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. 

Tijdens de onthulling waren meerdere nabestaanden, buurtbewoners en oud-collega's aanwezig. Wethouder Shula Rijxman (Zorg) hield voor deze gelegenheid een toespraak. Zij sprak over "een gebaar met eeuwigheidswaarde, zodat wij Joep Lange nooit vergeten".

Het initiatief van de Joep Langebrug kwam op verzoek van buurtbewoners. Ook is de plek niet geheel toevallig; de wetenschapper woonde vlakbij de brug in de Beethovenstraat. 

Gemeente Amsterdam

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938