Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax huurt Italiaanse pinchhitter Lucca (21) voor een seizoen

4 augustus 2022, 21.36 uur · Aangepast 4 augustus 2022, 22.10 uur · Door AT5

Ajax heeft een tweede spits binnen, Lorenzo Lucca mag zich in ieder geval één seizoen Ajacied noemen. De Amsterdammers huren de Italiaanse spits van de Serie B-club AC Pisa. De club heeft ook een optie tot koop in het huurcontract bedongen.

AFC Ajax

Als de Amsterdammers Lucca na een seizoen langer bij de club willen houden, dan kunnen ze de spits voor een bedrag van tien miljoen euro definitief overnemen. Zo weet De Telegraaf te melden. Met de komst van Lucca lijkt Ajax de wensen van trainer Alfred Schreuder voor in de punt van de aanval te hebben vervuld. 

De nieuwe Ajax-trainer was naast de terugkeer van Brian Brobbey nog op zoek naar een zogenoemde pinchhitter, een spits die moeizaam lopende wedstrijden kan openbreken. Met de komst van de twee meter lange Lucca heeft Schreuder zijn gewenste tweede spits achter de hand.

De jonge spits speelde bij de Italiaanse tweede divisionist in totaal 35 wedstrijden. Daarin wist Lucca zes keer een doelpunt te maken en vier keer een assist te geven. Hij heeft ook vijf interlands mogen spelen voor Italië Onder 21, daarin wist hij twee keer te scoren

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938