Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Bergwijn en Wijndal starten voor Ajax, Brobbey begint op de bank

6 augustus 2022, 15.32 uur · Aangepast 6 augustus 2022, 16.44 uur · Door AT5

Steven Bergwijn begint bij zijn eerste competitieduel voor Ajax tegen Fortuna Sittard gelijk in de basis. Hij en Owen Wijndal zijn de enige zomeraanwinsten die vandaag vanaf het begin meedoen. Brian Brobbey zit op de bank.

Ook Perr Schuurs, die als speler van Fortuna zijn profdebuut maakte, zit bij de eerste elf. Daardoor lijkt het erop dat Daley Blind, samen met Kenneth Taylor en Steven Berghuis, op het middenveld speelt.

Jay Gorter, die de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV keepte, zit vandaag weer op de bank. In plaats van hem start Remko Pasveer, die het grootste deel van vorig seizoen eerste keeper was.

Bij elkaar starten er vandaag negen Nederlanders in het elftal van Alfred Schreuder. Dat aantal was zes jaar geleden voor het laatst zo hoog.

Geen Álvarez en Bassey

Edson Álvarez en Calvin Bassey zijn door een schorsing niet van de partij. Álvarez liep zijn schorsing tijdens de laatste wedstrijd van vorig seizoen op. Bassey mag niet meedoen omdat hij in de wedstrijd tegen PSV voor de Johan Cruijff Schaal (3-5) rood pakte.

Naast Bergwijn en Wijndal is ook Bassey is één van de zes spelers die Ajax deze zomer kocht. De andere drie aanwinsten, Francisco Conceição, Lorenzo Lucca en Brian Brobbey, beginnen vandaag op de bank.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938