Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Gemeenteraadsleden praten met experts over energiearmoede

26 augustus 2022, 19.07 uur · Aangepast 5 september 2022, 14.43 uur
Door AT5 · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Gemeenteraadsleden zullen op dinsdag 13 september in de Stopera met wetenschappers, onderzoeksjournalisten, woningcorporaties, huurdersorganisaties en energiemaatschappijen praten over de energiecrisis en energiearmoede. Het gaat om een zogeheten expertmeeting.

Tijdens het eerste deel van de vergadering, die om 19.00 uur begint, kunnen de uitgenodigde experts vertellen wat zij denken dat Amsterdammers de komende winter te wachten staat. In het tweede deel gaat het over de vraag hoe voorkomen kan worden dat Amsterdammers arm worden door de energiekosten. Ook kunnen de aanwezige gemeenteraadsleden vragen stellen aan de experts.

De vergadering is een initiatief van PvdA-fractievoorzitter Lian Heinhuis. Zij stelde eerder deze zomer al schriftelijke vragen over de dreigende gas- en energiecrisis deze winter. Als het aan Heinhuis ligt, legt de gemeente al een noodplan klaar met daarin onder andere 'energiebesparende maatregelen om de meest noodzakelijke energievoorzieningen in de stad bij schaarste te kunnen laten draaien'.

Over die vragen ontstond nog een Twitterdiscussie met JA21-raadslid Kevin Kreuger, omdat Heinhuis verwees naar de Duitse stad Hannover, waar niet meer warm gedoucht mag worden in zwembaden en sportaccommodaties. 

Gemeenteraadsleden organiseren vaker expertmeetings. Zo vond er bijvoorbeeld een plaats over de impact van de coronacrisis op de toeristische sector.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938