Start van hoofdcontent

Stad

nl

Daten door corona blijvend veranderd: "Chitchatten wordt overgeslagen"

1 september 2022, 10.30 uur · Door Kiki Bosman

Daten tijdens corona: het was voor velen een uitdaging. Want wat doe je als alle bioscopen, restaurants en kroegen dicht zijn? Het werd steeds vaker een blokje om op klaarlichte dag. Er werden zelfs speciale wandelingen georganiseerd om wat diepgang toe te voegen aan de date. Die diepgang is volgens relatietherapeut Joey Steur voor veel potentieel aanstaande koppels een welkome toevoeging, die eigenlijk niet meer weg is gegaan.  

"Niet meer samen dronken worden aan de bar, maar ouderwets terug naar 'het begin'. Niet swipen of moeilijke dates via Tinder. Maar elkaar echt leren kennen, aftasten en snuffelen tijdens een wandeling." Dat is hoe een Amsterdamse die we spraken het daten in de pandemie om zich heen heeft ervaren.

En dat is precies wat Steur ook vaak in haar praktijk te horen kreeg. "Het grote verschil is dat het chitchatten wordt overgeslagen."  En dan bedoelt ze 's avonds even snel kletsen met een drankje in een café. "Dat sla je dan eigenlijk over. Je gaat meteen naar klaarlichte dag, wandelen met elkaar. En dat geeft ruimte om elkaar op een andere manier te leren kennen."

Quote

"Wandelen geeft ruimte om elkaar op een andere manier te leren kennen"

Joey Steur, RELATIETHERAPEUT

Mensen die we vragen naar hun date-leven tijdens corona herkennen wel wat Steur zegt. "Ik ben vaak gaan picknicken en langs het water gaan zitten. Je bent wat intiemer", vertelt een jonge Amsterdammer. Toch werkt de balans volgens hem het best. "Samen aan de bar zitten is namelijk ook leuk." Maar, zegt een ander: "Volgens mij heb je als je wandelt betere gesprekken dan als je tegenover elkaar zit in een kroeg." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938