Start van hoofdcontent

Stad

nl

The Harbour Club in Oost vangt bot bij rechter: sluiting door burgemeester terecht

31 augustus 2022, 16.59 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio

De sluiting van The Harbour Club aan de Cruquiuskade in Oost was terecht. Dat heeft de voorzieningenrechter besloten nadat de eigenaar van de club naar de rechter was gestapt. Het kort geding werd aangespannen tegen de gemeente. Die dwong het restaurant twee weken geleden na een explosie om hun filiaal in Oost per direct voor zes maanden te sluiten.

De voorzieningenrechter komt tot de slotsom dat burgemeester Halsema in redelijkheid van haar bevoegdheid tot onmiddellijke sluiting van The Harbour Club gebruik heeft gemaakt. De voorzieningenrechter ziet daarom geen aanleiding om een voorlopige voorziening te treffen en wijst het verzoek af. 

De explosie vond drie weken geleden midden in de nacht plaats. Het is niet het eerste incident rondom de club en omdat er volgens de politie een kans bestaat dat het nog een keer gebeurt, besloot de gemeente een week later om het pand uit voorzorg te sluiten.

'Geen onderbouwing'

De Harbour Club reageerde toen al verontwaardigd op dat besluit. "Het verbaast ons ten zeerste dat dit besluit zeven dagen na het incident is genomen", schreef de club op social media. "De afgelopen weken waren wij zonder enig probleem geopend. Daarnaast betreuren wij het feit dat dit besluit zonder enige vorm van onderbouwing naar ons toe is genomen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938