Liveblog: Ajax geeft gelijkspel vlak voor tijd uit handen

13 september 2022, 08.35 uur · Aangepast 14 september 2022, 13.10 uur
Door AT5 · Foto: Bart Elshof

Ajax speelt vanavond in Liverpool de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Ajax-trainer Alfred Schreuder won vorige week met 4-0 in de Johan Cruijff Arena gemakkelijk van Rangers FC, terwijl de ploeg van Jurgen Klopp werd geklopt door Napoli met 4-1. Ajax is op jacht naar de tweede overwinning en een goede stap richting overwintering in het miljardenbal.

13 september 2022, 22.58 uur

Liveblog gesloten: Lees hier terug hoe Ajax op de valreep en gelijkspel uit handen gaf

13 september 2022, 22.55 uur

Afgelopen!

Lang leek Ajax een puntje te stelen, maar het was de mannen van Alfred Schreuder uiteindelijk niet gegund.

13 september 2022, 22.49 uur

Goal Liverpool

Bijna leek Ajax met de schrik vrij te komen op Anfield. Maar in minuut 89 komt Liverpool toch nog op voorsprong. De boomlange Joel Matip kopt raak uit een hoekschop.

13 september 2022, 22.43 uur

Taylor eraf

Toch is blijft het in de tweede helft vooral een kweste van tegenhouden aan de kant van Ajax. Schreuder heeft ondertussen voor de tweede keer gewisseld. Kenneth Taylor moet het veld ruimen voor Florian Grillitsch.

13 september 2022, 22.35 uur

Enorme kans Blind

Wat een kans voor Ajax! Bij een spaarzame aanval heeft Dusan Tadic opeens alle ruimte op rechts. Zijn voorzet wordt rakelings naastgekopt door de vanaf links opgekomen Daley Blind.