Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eigenaar snackbar Eiburgh blij met uitstel sluiting: "Ik sta te dansen!"

21 september 2022, 20.01 uur · Aangepast 21 september 2022, 22.41 uur · Door Sammie van den Broek

Grote vreugde bij snackbar Eiburgh: ze mogen van stadsdeel Oost nog vijf jaar blijven. De dreigende sluiting binnen acht weken is van de baan. Eigenaar Frans Splinter had vandaag een grote grijns op zijn gezicht: "Iedereen is dolgelukkig".

Al 25 jaar zit de snackbar in Oost, maar een aantal weken geleden kreeg eigenaar Frans Splinter een brief van de gemeente dat hij binnen acht weken de zaak moest hebben afgebroken. De friettent zou namelijk in strijd zijn met het bestemmingsplan. Daar is nu door het stadsdeel een stokje voor gestoken.

Tot grote vreugde van de vaste gasten. "Daar ben ik heel blij om", vertelt een vrouw die speciaal uit Noord is gekomen voor een patatje stoofvlees. Een andere vaste gast had al plannen gemaakt als het tot echte sluiting zou komen. "Ik kwam net binnen en zei: 'waar moet ik me met een ketting  vastketenen', want sommigen doen het voor een boom die wordt weggehaald, maar ik doe het hier aan de container hoor." 

Quote

"Dan ga ik een stukkie autorijden"

FRANS SPLINTER over zijn pensioen

Nog vijf jaar zullen Frans en collega Ton met plezier patat bakken, maar daarna gaan ze beiden met pensioen. Het is nog onduidelijk wat Frans gaat doen als hij met pensioen is. "Dan ga ik een stukkie autorijden", zegt hij lachend. "in ieder geval niet werken", zegt hij terwijl hij de laatste patatjes in de frituur gooit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938