Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vrijwilligersvervoer De Banne Hopper: "Ik ben zo blij dat dit kan!"

3 oktober 2022, 14.38 uur · Door AT5 Producties

Het openbaar vervoer is voor een groep Amsterdammers niet toegankelijk. Amsterdam werkt daarom hard aan een sociaal vervoersysteem, zodat iedereen zich zo vrij mogelijk kan bewegen in de stad. In Noord is er De Banne Hopper. Mevrouw Jawalapersad maakt vaak gebruik van dit vrijwilligersvervoer. In Amsterdam Informeert gaan we bij haar langs en spreken we ook de voorzitter van de hopper, Riek Peters-Giesselbach.

AT5

In De Banne rijdt sinds 2016 De Banne Hopper. Bewoners die bijvoorbeeld slecht ter been zijn, worden door vrijwilligers opgehaald en weggebracht met elektrisch vervoer. Mevrouw Jawalapersad heeft veel last van haar rug. Ze maakt graag gebruik van dit vrijwilligersvervoer om naar het ziekenhuis te gaan of boodschappen te doen. Vandaag heeft ze een afspraak bij de cardioloog. "Ze komen je halen, helpen je met de tassen en met het gaan zitten in de auto."

Quote

"Het is niet alleen voor oude mensen, maar ook jonge mensen. Je kan net zo goed je enkel breken en naar het ziekenhuis moeten"

riek peters - VOORZITTER DE BANNE HOPPER

Dit vrijwilligersvervoer betekent veel voor mensen volgens, de voorzitter van stichting De Banne Hopper, Riek Peters. "Ze zijn niet afhankelijk en kunnen zelfstandig naar een winkel toe om boodschappen te doen. Dat is ook voor hun sociale leven belangrijk."

Daarnaast is De Banne Hopper voor iedereen te gebruiken. "Ook voor jonge mensen," zegt Peters. "Je kan net zo goed je enkel breken en naar het ziekenhuis moeten."

Riek Pieters - Voorzitter De Banne Hopper

Mevrouw Jawalapersad is in ieder geval heel erg tevreden met De Banne Hopper. "Ik ben zo blij dat dit kan. Je bent zo snel bij het ziekenhuis en ze brengen je zo snel thuis!" sluit ze dankbaar af.

Klik hier voor informatie over De Banne Hopper.

Meer weten over andere vormen van vrijwilligersvervoer in de stad? Kijk dan op amsterdam.nl/vrijwilligersvervoer 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam.