Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe werkzaamheden Zuidasdok: bediening brug verplaatst

29 september 2022, 18.50 uur · Door AT5

De Schinkelbrug wordt vanaf komende maand in opdracht van de gemeente onder handen genomen. De A10 Zuid wordt uiteindelijk namelijk breder vanwege het project Zuidasdok en dus moet de bediening van de brug worden verplaatst.

Het aantal bruggen over de Schinkel wordt uitgebreid. "Om ruimte te maken moeten twee bedieningstorens wijken en de bediening worden verplaatst", laat de gemeente weten.

De bediening gaat naar een tijdelijke bedienkeet naast het bediengebouw Nieuwe Meersluis aan het Jaagpad. Vanuit het bediengebouw Nieuwe Meersluis wordt de sluis bediend, vanuit een keet ernaast de komende jaren de brug.

Struiken verwijderd

De keet moet nog geplaatst worden. Daarvoor wordt de fietsenstalling verplaatst en worden struiken verwijderd. Ook moeten er kabels en leidingen richting het bediengebouw getrokken worden. 

Fietsers zullen volgens de gemeente geen last van de werkzaamheden hebben, met uitzondering van de nacht van 24 op 25 oktober. Dan is het fietspad afgesloten. 

Later moment

Tussen half november en eind december werkt de gemeente aan de treinbruggen, de metrobrug en de snelwegen. "We zullen in deze periode soms 's avonds en 's nachts doorwerken. We informeren u hier op een later moment uitgebreider over", laat de gemeente weten. 

De A10 Zuid gaat van vier naar zes rijstroken per rijrichting. Daarvoor zijn er volgens de gemeente 'ingrijpende wijzigingen' nodig aan knooppunt Amstel. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938