Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-supporter neergestoken in Napels

11 oktober 2022, 16.43 uur · Aangepast 11 oktober 2022, 21.24 uur · Door AT5

Een supporter van Ajax is gisteravond neergestoken in Napels. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest en maakt het naar omstandigheden goed, meldt een woordvoerder van de Amsterdamse club aan AT5.

Bart Elshof

De steekpartij gebeurde volgens Ajax kort na aankomst en vlak voor het hotel waar de supporter verblijft. De club weet niet of de supporter op dat moment herkenbaar was als fan. De verwachting is dat het slachtoffer het uitduel van woensdag tegen Napoli in de Champions League gewoon kan bijwonen.

Ajax verkocht 2200 kaarten voor het duel in Stadio Diego Armando Maradona. Ajax-supporters werden eerder al door de Amsterdamse club gewaarschuwd voor hun veiligheid. Hen wordt met klem afgeraden om herkenbaar als fan over straat te gaan.

Ajax raadt de fans aan om het fan-account van de club goed in de gaten te houden voor updates. Vanavond meldde de club iets voor 20.30 uur op Twitter dat de lokale autoriteiten Ajacieden afraden om een specifieke pub te bezoeken op Piazza Bellini in Napels. "Probeer deze locatie te vermijden", aldus de club.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938