Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Arenagebied opnieuw aangewezen als veiligheidsrisicogebied voor Champions League

25 oktober 2022, 13.35 uur · Door AT5

Het gebied rond de Johan Cruijff Arena is voor de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Liverpool van morgen aangewezen als een veiligheidsrisicogebied. Iedereen in het gebied kan gefouilleerd worden. Daarnaast geldt er voor het Wallengebied een verkoopverbod op alcohol. 

AT5

Dat heeft de Amsterdamse driehoek - burgemeester Femke Halsema, hoofdofficier van justitie en politiechef - besloten. Vanwege ervaringen rond eerdere Champions League-duels wordt er rekening gehouden met het afsteken van zwaar vuurwerk. Met die reden heeft de driehoek besloten om morgen van 16.00 tot 00.00 uur het gebied aan te wijzen als een veiligheidsrisicogebied.

Vanaf dit seizoen wordt er strenger opgetreden tegen het dragen van gezichtsbedekkende kleding, zoals een bivakmuts. In het bezit zijn hiervan kan leiden tot een stadionverbod van zes maanden. Voor het werkelijk dragen van bijvoorbeeld een bivakmuts kan een stadionverbod van achttien maanden worden opgelegd.

Alcoholverkoopverbod

Naast het aanwijzen van de Johan Cruijff Arena als een veiligheidsrisicogebied, heeft de driehoek ook besloten dat in het Wallengebied geen alcohol mag worden verkocht door winkeliers. Het verbod geldt vanavond van 18.00 tot 03.00 uur en morgen van 12.00 tot 00.00 uur. 

Het is niet de eerste keer dat Halsema besluit om maatregelen te nemen tijdens de Champions League-wedstrijden van dit seizoen. Bij beide thuiswedstrijden werd het Arenagebied uitgeroepen als veiligheidsrisicogebied en toen het Schotse Rangers FC op bezoek kwam, mocht er ook geen alcohol worden verkocht in de oude binnenstad. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938