Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Deze winter plek voor 350 daklozen in twee winteropvanglocaties

1 november 2022, 20.18 uur · Aangepast 2 november 2022, 11.47 uur · Door AT5

Vanaf december kunnen 350 daklozen gebruik maken van de winteropvang van de gemeente. Het gaat om twee opvanglocaties. Eén daarvan is de voormalige gevangenis aan de Transformatorweg in West, de tweede een pand aan de Nieuwe Looiersstraat in het centrum. 

Volgens verantwoordelijk wethouder Rutger Groot Wassink was het ingewikkeld om geschikte locaties te vinden. "Op dit moment is, naast opvang voor dak- en thuisloze mensen, ook opvang nodig voor mensen uit Oekraïne en asielzoekers." Bewoners van de Nieuwe Looiersstraat en van omliggende straten worden per brief geïnformeerd, ook organiseert de gemeente op 7 december een informatiebijeenkomst.

Screening

De GGD screent iedereen die toegang wil tot de winteropvang. "Naast een bed, bad en brood wordt er ingezet op mogelijk perspectief", laat Groot Wassink weten. "Dit kan onder andere zijn repatriëring of mensen in contact brengen met de juiste hulpverlening. Zo wil het college ervoor zorgen dat er bij afloop van de winteropvang zo min mogelijk dak- en thuisloze mensen op straat komen te staan."

De gemeente laat weten dat het de bedoeling is dat er vanaf 1 december 400 winteropvangplekken zijn. Naar de 50 plekken die er nu nog niet zijn, wordt dus nog gezocht, aldus een woordvoerder.

Veldwerk

Naast de winteropvang is er ook de winterkouderegeling. Wanneer het te gevaarlijk is om in de nacht buiten te zijn (vanwege kou of storm) worden dak- en thuisloze mensen opgevangen. Veldwerk en het Mobiel Team van HVO-Querido gaan dan op zoek naar mensen op straat.

Veldwerk is nu ook al actief in de stad:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938