Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax hofleverancier in WK-selectie Nederlands elftal: wel Blind en Taylor, geen Brobbey

11 november 2022, 12.25 uur · Door AT5

Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn 26-koppige selectie voor het WK in Qatar rond. De oefenmeester neemt flink wat Ajacieden mee naar het eindtoernooi, in totaal zeven. Toch kregen een paar te horen dat zij thuis vanaf de bank moeten kijken. 

AT5 / Luuk Koenen

Zowel Devyne Rensch als Brian Brobbey kregen vanochtend van Van Gaal te horen dat zij de definitieve selectie niet hebben gehaald. Van Gaal had wel de ruimte voor Oranje-routiniers Daley Blind, Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Davy Klaassen. Ook jongelingen Jurriën Timber en Kenneth Taylor mogen voor het eerst mee naar het WK. De 39-jarige Remko Pasveer heeft ook een plekje in de selectie weten te bemachtigen. 

Met de zeven gekozen Ajacieden is de club ruim hofleverancier geworden. Van Gaal neemt drie PSV'ers mee en koos voor maar één speler van Feyenoord. 

Oud-Ajacieden

Naast de huidige Ajacieden gaan er ook wat oud-spelers van de club mee naar Qatar: Frenkie de Jong, Noa Lang en Matthijs de Ligt. Ook de in Amsterdam geboren Jeremie Frimpong heeft de selectie overleefd. 

Voor oud-Ajacieden Mitchel Bakker, Jasper Cillessen, Sven Botman, Pascal Struijk, Donyell Malen en Ryan Gravenberch zit het WK er niet in. Alle drie kregen zij het belletje van de bondscoach dat ze niet mee mogen. 

Het eerste duel van Oranje is maandag 21 november om 17.00 uur tegen Senegal.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938