Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honderden bewoners kunnen hun huis niet meer in na brand: "Ze riepen eruit, eruit, eruit!"

13 november 2022, 12.47 uur · Aangepast 13 november 2022, 14.58 uur · Door AT5

Honderden bewoners werden vanochtend ruw uit hun slaap gewekt in de containerwoningen aan en rond de Voetbalstraat in Nieuw-West. Of hun huis gered kan worden is nog maar zeer de vraag en voor tientallen mensen is het zeker: zij hebben geen woning meer. Een deel van het complex is ingestort. 

"Ik lag te slapen en ineens werd er op de deur gebonkt: "Eruit, eruit eruit!" zegt een jongen die verslagen staat te kijken naar de vlammen en de rook die uit het complex komen. "Ik heb geen idee wat er nu moet gebeuren."

Een bewoner in een naastgelegen pand filmde de uitslaande brand toen die net was begonnen. "Een vuurzee en ik hoorde allemaal gegil."Heel heftig dit".

Buiten in pyjama

Veel mensen lagen nog te slapen toen ze ruw gewekt werden door brandweerpersoneel en medebewoners. Sommigen hebben een aluminium deken gekregen van de brandweer, want ze staan buiten in hun pyjama. "Ik moest er echt snel uit", zegt een jongen die ons op zijn badslippers te woord staat.

Bewoners worden opgevangen in een sporthal aan het Burgerweeshuispad. Voor bewoners die helemaal niet meer naar huis kunnen wordt gekeken naar opvang voor de lange termijn, zo laat de gemeente weten.  Zeker is dat tientallen woningen beschadigd zijn of zelfs helemaal vernield. 

De politie en de brandweer spreken van mogelijke brandstichting. Buren zeggen dat er een man in de woning  leefde die eerder ernstig verward is geweest. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938