Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bijna 30 spelers die bij Ajax spelen of gespeeld hebben op WK in Qatar

14 november 2022, 17.00 uur · Door Bas Velzel

Het WK in Qatar krijgt een flink Ajax-tintje. Naast het ruime aantal Ajacieden in Oranje, gaan er nog meer spelers van de club mee met hun land naar het eindtoernooi. In totaal zijn het er elf en je kan er een prima opstelling van maken. En als je alle ex-Ajacieden meetelt kun je een wedstrijd tegen elkaar spelen met ook nog eens genoeg wisselspelers. Er zijn in totaal 29 spelers actief op het WK die in het roodwit spelen of gespeeld hebben.

De Ajacieden in Oranje zijn Remko Pasveer, Daley Blind, Jurriën Timber, Davy Klaassen, Kenneth Taylor. Steven Berghuis en Steven Bergwijn. Maar ook Edson Álvarez en Jorge Sanchez zijn opgeroepen door Mexico om te strijden tegen Argentinië, Polen en Saoedi-Arabië.

Aanvoerder Dusan Tadic komt ook uit met zijn land Servië op het WK en moet het opnemen tegen Brazilië, Kameroen en Zwitserland. Als laatste Ajacied gaat Mohammed Kudus richting Qatar. Hij treft het Portugal van Ronaldo, Uruguay en Zuid-Korea. 

Oud-Ajacieden in actie

Naast onze huidige Ajacieden komen er ook een hoop oud-spelers van de club in actie op het WK. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Noa Lang zijn ook opgeroepen door Louis van Gaal. Sergiño Dest gaat met de Verenigde Staten richting het toernooi, Arek Milik met Polen en Nemanja Gudelj sluit zich aan bij Tadic en Servië. 

Daar blijft het niet bij. Lisandro Martínez en Nico Tagliafico zijn met Messi en Argentinië mee en treffen de Mexicanen van Ajax. Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech zijn na lange tijd weer bij de selectie van Marokko. Antony gaat mee met de Brazilianen, Luís Suarez met Uruguay en André Onana met Kameroen. 

In de selecties van België en Denemarken zit ook een aardig Ajax-verleden. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld gaan mee met de Rode Duivels en Christian Eriksen, Kasper Dolberg én Rasmus Kristensen gaan mee met de Deense selectie. In totaal kunnen er dus 29 spelers die bij Ajax spelen of gespeeld hebben in actie komen op het WK. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938