Start van hoofdcontent

Stad

nl

Statushouder Julius verloor álles bij brand Riekerhaven: "Geen idee waar ik moet beginnen"

16 november 2022, 14.00 uur · Aangepast 18 november 2022, 10.55 uur · Door Hedwig Goudsmit

Door de brand in het containercomplex in Riekerhaven van afgelopen weekend zijn 135 bewoners hun huis kwijtgeraakt. Eén van hen is de 23-jarige statushouder Julius Sunday. Hij verloor zondag álles bij de brand. 

AT5

Julius kan tijdelijk verblijven in een hotel om de hoek, daar probeert hij alles wat er is gebeurd sinds zondag op een rijtje te zetten. "Ik wilde mezelf bijna van kant maken. Ik was in de war, omdat ik alles ben verloren." Hij is ook al zijn kleding kwijt en zijn paspoort bijvoorbeeld. Julius sliep de eerste nacht bij een vriend, van wie hij ook kleding kon lenen. "Ik zei tegen hem dat morgen een mooiere dag zou zijn. Dan kan ik een nieuwe slaapplek vinden en dit allemaal vergeten."

Waar beginnen?

Het proberen te vergeten is iets waar Julius hard mee bezig is en wat hij vooral ook graag wil. "Ik blijf de komende tijd hier in het hotel. Zodat ik een nieuw huis kan zoeken en een nieuw leven kan beginnen." Hoe hij dat precies moet gaan doen is nog een grote vraag. 

Quote

"Sommige studenten kunnen terug naar hun ouders, ik kan dat niet"

julius sunday, slachtoffer brand

Hij heeft geen idee welke instanties hij moet benaderen. "Ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Ik kom hier niet vandaan, maar ik wil hier graag blijven. Daarom heb ik hier alles opgebouwd." Julius benadrukt dat hij hier ook geen familie heeft. "Sommige studenten kunnen terug naar hun ouders. Ik kan dat niet."

Nieuwe kleding

Met behulp van een vriend, heeft Julius in elk geval nieuwe kleding kunnen kopen. "Kleding is heel belangrijk voor me. Het is een manier om mezelf te uiten. Met m'n nieuwe kleding voel ik me iets rustiger." Toch gaat hij nog even langs de coffeeshop. "Een joint helpt bij de stress. Dan hoef ik even niet te denken aan alles wat ik nog moet regelen."

Hoelang Julius precies in het hotel kan verblijven is nog onduidelijk voor hem. De komende tijd blijft AT5 Julius volgen over de volgende stappen die hij moet zetten nu hij alles is kwijtgeraakt. 

Ben je slachtoffer van de brand en wil je iets delen? Stuur je (anonieme) tip, ervaring of informatie naar [email protected] of app naar 06-51190938.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938