Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bier in Arena weer duurder en ook draagkarton kost nu geld: "Gaat nergens meer over"

12 januari 2023, 15.05 uur · Aangepast 13 januari 2023, 16.48 uur · Door AT5

Een bekend gezicht tijdens een wedstrijd van Ajax in de Johan Cruijff Arena: fans die met een draagkartonnetje met paar halve liters bier zich langs de massa proberen te wurmen. Knoeien is  zonde natuurlijk, maar dat gaat het nu helemaal worden. De bierprijzen in de Arena stijgen namelijk met 50 cent per beker. Ook het karton om de pilsjes te dragen gaat nu geld kosten: 25 cent. 

Waar een normaal biertje van 0.3 liter eerst 3,75 euro kostte, is dat vanaf deze maand 4,25. Voor het meest gedronken biertje in de Arena, die van 0,55 liter, betaalde je eerst 5,75, daar voor moet je nu 6,25 euro neertikken. Het allergrootste biertje, van 0,65 liter, kost nu 7,25 euro. Ook de prijs van een alcoholvrij biertje stijgt met 25 cent naar 4 euro. 

Van de overige drankjes die je kan halen bij de bar stijgen ook bijna alle prijzen. De prijs van frisdranken en water stijgt met 25 cent. Naar 4 euro voor een kleine en 5,50 voor een grote frisdrank. Een watertje, 0,33 liter, kost vanaf nu 3,50. Voor een Red Bull ga je ook meer moeten betalen: waar je eerst 4 euro betaalde, ga je nu 4,50 neertikken voor je energiedrankje. 

Supporters zijn niet blij

Supporters reageren op Twitter niet al te vrolijk op de prijswijzigingen. "Dit gaat nergens meer over", Twittert één van hen. "Christus, ticketprijzen die al buitenproportioneel zijn en dan nog een schepje erbovenop met de dranken", aldus een ander. 

Dat je nu voor het draagkarton moet betalen, valt ook niet bij iedereen in de smaak. "Straks moeten we nog betalen voor de inschenk-service." De prijs voor een watertje noemt een andere supporter "het meest schandalig". 

Reactie Arena

Een woordvoerder van de Johan Cruijff Arena laat weten dat de inkoopkosten voor de producten 17 procent hoger liggen dan een jaar geleden. Ook zijn 'tijdige leveringen vanuit groothandels zijn niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen', is het 'uitdagend' om genoeg personeel te vinden en zijn de uurtarieven van personeel gestegen. 

"Deze combinatie van factoren, hebben geleid tot een prijsstijging van een gedeelte van het assortiment", zegt de woordvoerder. "We zijn ons er van bewust dat de supporters de prijzen al aan de hoge kant vinden, maar proberen samen met partners uit de keten de prijsstijgingen voor de bezoekers waar mogelijk echt te beperken en dat biertje tijdens de wedstrijd toegankelijk te houden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938