Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verkeersregelaar Marco hoopt op meer begrip bij omleidingen: "Mensen blijven stug doorrijden"

22 januari 2023, 13.00 uur · Door Robin Antonisse

Fietsers die stug doorrijden en die toch hun oude route willen rijden. Verkeersregelaar Marco heeft er maar al te vaak mee te maken. AT5 maakte eerder deze week een reportage over de onoverzichtelijke situatie bij werkzaamheden aan de Spaklerweg, maar volgens Marco ligt een deel van de ontstane chaos toch ook echt bij veel verkeersdeelnemers zelf. 

Het frustreert hem dat sommige fietsers niet de moeite nemen om even naar zijn aanwijzingen te luisteren. "Mensen gaan ons zo snel voorbij. Vaak komen we niet verder dan het woordje omleiding. Terwijl wij het liefste aan iedereen het hele verhaal willen vertellen."

Volgens Marco rijdt ongeveer de helft van de fietsers die langskomen op een elektrische fiets. Die rijden met zo'n hoge snelheid voorbij, dat hij geen mogelijkheid ziet om hen te laten stoppen, of een andere kant op te sturen. Daardoor belandden de laatste weken verschillende fietsers op de rijbaan. Hij wil vooral duidelijk maken dat verkeersregelaars er juist staan voor de veiligheid. "We willen voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan."

Inmiddels hebben de meeste fietsers bij de Spaklerweg door dat ze moeten omrijden en is de situatie daar na de zogeheten 'gewenningsperiode' verbeterd. Als tip geeft Marco om altijd goed de gele borden te volgen en als je het dan toch niet snapt, om een verkeersregelaar om hulp te vragen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938