Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vanaf dinsdag kun je ook in de trein inchecken met je bankpas

26 januari 2023, 13.38 uur
Door AT5 · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Vanaf dinsdag kun je ook bij de NS inchecken met je bankpas. In Amsterdam kun je tram, bus en metro ook al op deze manier gebruiken. Dat ging in november vorig jaar van start. De nieuwe mogelijkheid is vooral bedoeld om het treinreizen makkelijker te maken voor mensen die niet zo vaak met de trein gaan. As je een abonnement of een kortingskaart hebt, moet je die OV-chipkaart voorlopig nog wel blijven gebruiken. 

De afgelopen jaren is de techniek voor het inchecken met de bankpas op verschillende plekken getest. De afgelopen maanden deden ruim 3000 reizigers bij NS mee aan een proef. De prijs van een reis met de bankpas is gelijk aan dat van de tweede klas tegen vol tarief. Voor kortingen of een reis in de eerste klas moet je dus nog gewoon een kaartje uit de automaat halen of je ov-chipkaart gebruiken. Ook het lenen van een ov-fiets kan niet met de bankpas.

Het betalen met de bankpas of creditcard is dan ook vooral een extra service, benadrukt commercieel directeur Tjalling Smit van NS. Wel is het handig goed op te letten als je met je bankpas wilt gaan reizen. De  NS vraagt reizigers wel hun pasje uit de portemonnee te halen. Als er meerdere pasjes in de buurt van het poortje wordt gehouden, kan het zijn dat er meerdere keren wordt betaald voor dezelfde reis. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938