Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Nieuwe aangehouden verdachte in moordzaak Peter R. de Vries blijft langer vastzitten

26 januari 2023, 16.35 uur · Door AT5

De man die maandag in Tilburg werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris oordeelde vanmiddag dat het voorarrest van de 34-jarige man met twee weken wordt verlengd.

De man zat sinds zijn aanhouding in beperkingen, maar die zijn inmiddels opgeheven. Het OM verdenkt hem uitlokking van de moord met terroristisch oogmerk, maar ook van deelname aan de criminele organisatie die zich heeft bezig gehouden met de moord op De Vries.

Filmen

Volgens het OM zou de verdachte een contact zijn van twee eerder aangehouden mannen. Zij werden afgelopen zomer opgepakt en worden ervan verdacht De Vries te hebben gefilmd nadat hij op de Lange Leidsedwarsstraat werd neergeschoten. Justitie vermoedt dat de man opdracht gaf om de misdaadjournalist te filmen. 

Daarnaast vermoedt het OM dat de man in de omgeving van de studio van RTL Boulevard, waar De Vries vlak voordat hij werd neergeschoten in de uitzending zat, een aantal voorverkenningen voor de moordaanslag heeft gedaan.

Zaak

Delano G. en Kamil E. worden ervan verdacht de uitvoerders van de moord te zijn. Tegen de verdachten in de zaak rond de voorbereiding van de moord liep lange tijd een aparte strafzaak. In november maakte de rechter bekend dat beide zaken worden samengevoegd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938