Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Fans na ontslag Schreuder ook kritisch op spelers: "Bergwijn stop ik op m'n 85e nog wel af"

27 januari 2023, 15.08 uur · Aangepast 27 januari 2023, 15.38 uur · Door AT5

Na zeven Eredivisie-wedstrijden zonder overwinning werd Alfred Schreuder gisteravond de laan uit gestuurd bij Ajax. Terecht, vinden veel bezoekers van de Albert Cuypmarkt vandaag, al zijn er volgens sommigen meer schuldigen voor de huidige malaise: "Wat kan die man er nou aan doen dat dat zooitje tuig niet wil voetballen?"

Toch is de algehele mening op de markt vooral dat het ontslag van Schreuder onvermijdelijk was. "Hij moest gewoon echt weg. We zaten gisteren op de tribune en zagen dat het hele voetbal weg was. Het plezier is weg, het publiek vindt er niks meer aan. Dit had al veel eerder gemoeten." Een ander is het daar mee eens. "Ik sta versteld dat het zo lang heeft geduurd voordat er stappen zijn genomen. Dit had al veel eerder moeten gebeuren."

Van Gaal

Maar er is dus ook kritiek op de spelers en op algemeen directeur Edwin van der Sar. "Wat die man uitstraalt is eigenlijk wat je ook terug ziet op het veld." En ook over de opvolger van Schreuder heeft een van de fans wel een idee. "Heitinga moet het nu misschien overnemen, maar die jongen kan het ook niet even snel oplossen. Je heb nu echt een ervaren trainer als Van Gaal of Advocaat nodig die die jongens gewoon weer het vertrouwen en het plezier in het spel teruggeeft." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938