Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werk Spaklerweg gaat nieuwe fase in: fietsers moeten verder omrijden

3 maart 2023, 07.27 uur · Door AT5

Vanaf aanstaande maandag zullen fietsers die van de Spaklerweg gebruikmaken nog verder moeten omrijden. De rotonde bij de Weesperzijde gaat namelijk dicht.

De gemeente heeft deze week matrixborden op de Spaklerweg en de Weesperzijde neergezet om te waarschuwen voor de nieuwe verkeerssituatieOok de spoortunnel bij de rotonde wordt afgezet voor fietsers. Fietsers worden via de waterzijde van de Omval geleid of via de Mr. Treublaan en het Julianaplein

Volgens de gemeente moet er aan het wegdek gewerkt worden nadat er onder de grond nieuwe kabels en leidingen aangelegd zijn. "Er komen veilige oversteekplekken voor voetgangers en fietsers en een nieuwe aansluiting op het metrostation en de spooronderdoorgang naar het Bajeskwartier."

Fietsers zullen tot half april via de waterzijde van de Omval moeten rijden. De afsluiting onder de spoortunnel duurt tot eind april. Er wordt al meer dan een jaar aan de Spaklerweg gewerkt. Veel fietsers vinden de situatie onoverzichtelijk en onveilig, zo vertelden ze in januari tegen AT5: