Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supportersvereniging baalt van bekerwedstrijd zonder Ajax-fans: 'Binnen poep en een scheet besloten'

5 maart 2023, 14.42 uur · Aangepast 5 maart 2023, 15.16 uur · Door AT5

Ajax speelt de halve finale in het bekertoernooi tegen Feyenoord in april zonder eigen fans. De gemeente Rotterdam maakte vandaag bekend dat de Ajax-fans niet welkom zijn en dus thuis vanaf de bank of in de kroeg moeten kijken. "Enorm teleurstellend dat de trouwe Ajax-supporters niet bij de wedstrijd mogen zijn. Ik krijg al heel veel telefoontjes binnen van mensen die teleurgesteld zijn", aldus directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van de Supportersvereniging Ajax. 

Nick Bongers

Dat de fans ook ditmaal de wedstrijd niet mogen bijwonen, komt niet helemaal uit de lucht vallen. Door ongeregeldheden uit het verleden zijn de Ajacieden al jaren niet welkom tijdens uitwedstrijden. In 2019 was Amsterdam ook niet welkom in De Kuip, toen Feyenoord en Ajax de strijd aangingen in de halve finale van de KNVB-beker.

Quote

"Hoop is een uitgestelde teleurstelling, zeg ik maar altijd. Maar dit is wel echt binnen een poep en een scheet besloten."

Fabian Nagtzaam

Volgens Nagtzaam heeft het besluit van de gemeente waarschijnlijk te maken met de veiligheid die niet voldoende op orde is. "Het blijft gissen naar de reden, maar toch blijkt dat Feyenoord, stadion Feyenoord en de gemeente Rotterdam de veiligheid nog steeds niet op orde heeft. Vijfenhalf jaar gelden waren we heel dichtbij, nu lijkt dat weer ver weg."

Dat er zo snel duidelijkheid over de uitwedstrijd zou komen had hij niet zien aankomen. "Wij hadden verwacht dat het besluit dat vandaag naar buiten kwam nog op tafel zou komen te liggen bij de KNVB. Nu kwam het nieuws al naar buiten, zonder overleg."

Desondanks blijft de positiviteit ook bij Nagtzaam overheersen: "Het wordt weer voor de televisie kijken, in de woonkamer hard schreeuwen. Want scoren doen we wel tegen ze, dus dat wordt juichen bij elk doelpunt." De wedstrijd is op 4 april.