Start van hoofdcontent

Stad

nl

Op straat gedumpte doodskist was van Jacky: "Ik sliep erin, zonde dat 'ie nu echt weg is"

11 maart 2023, 18.02 uur · Aangepast 12 maart 2023, 14.34 uur · Door Flip Linssen

De doodskist die deze donderdag zonder pardon op straat werd gezet in het centrum, riep veel reactie op in de buurt. Van 'een misplaatste grap' tot 'de begrafenis was misschien te duur'. Maar de eigenaar is gevonden: De 25-jarige Jacky woonde in de woongroep op de Keerwal in het centrum en de kist werd uiteindelijk gebruikt als bed: "Het maakt me boos dat mijn oud-huisgenoten de kist op straat hebben gegooid, ik had hem dan liever toch terug gehad."

AT5

Jacky zat in een gothicfase toen hij de kist aanschafte: "Dat gothic is het uiteindelijk niet geworden, maar je moet alles proberen toch?" Toen hij zich verveelde, struinde Jacky op Marktplaats naar wat er ook maar te koop was: "Ik zag deze kist, vroeg een maat van me of hij mee ging naar Friesland en we vertrokken. Ik mocht de kist voor 150 euro meenemen en ik maakte er mijn bed van."

Erin slapen kon niet meteen: "Hij heeft lang rechtop gestaan in mijn kamer, want het is een speciale afmeting waar niet alle matrassen in kunnen." Toen dat matras eindelijk bemachtigd was, kon Jacky er eindelijk in slapen: "Ik heb er ook met z'n tweeën in gelegen. Het lag heel comfortabel, het was lekker donker als 'ie dicht was."

Quote

"Mensen werden op straat geconfronteerd met de dood, bedenk ook wat het leven je kan brengen"

Jacky Hemelrijk

Grofvuil

Toen Jacky verhuisde, wilden alle huisgenoten hem graag houden. "Ja, ze waren heel enthousiast. Ik heb toen wel gezegd dat ik hem terug wilde als zij er klaar mee waren." Klaar waren ze er dus mee, maar Jacky is nooit gebeld. "Het was echt een grote shock toen ik het op AT5 zag."

"Het wordt gewoon behandeld als grofvuil. Het is iets heel persoonlijks, het was mijn bed en dat doet zeer." Inmiddels heeft Jacky het een plekje kunnen geven: "Ik had hem heel graag terug gewild, maar niet nu het zo lang in de regen heeft gestaan." Het huidige bed is niet zó bijzonder, "maar ik wil nooit een bed van Ikea, ik houd niet van dat materiaal."

Zaterdagavond is de kist opgehaald door het grofvuil en naar zijn laatste rustplaats gebracht. 

Reinier Hulshof

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938