Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wind zorgt voor stormschade: "Moeder Natuur is meedogenloos"

13 maart 2023, 20.55 uur · Aangepast 13 maart 2023, 22.48 uur · Door AT5

De harde wind van vandaag heeft op verschillende plekken in de stad voor flinke schade gezorgd. Zo viel er in Geuzenveld een boom tegen een appartementencomplex aan. De kermis in het Westerpark blijft vandaag dicht.

In Noord had de wind fatale gevolgen. Op de Buikslotermeerdijk kwam vanmiddag een man die in een tentje lag om het leven door een afgebroken tak. Een politiewoordvoerder bevestigt dat dit het gevolg was van de harde wind.

Code geel

Het KNMI waarschuwde gistermiddag met code geel al voor de zware windstoten, die snelheden tot 81 kilometer per uur kunnen halen. 

In de meldkamer van de brandweer kwamen er vandaag tientallen meldingen binnen over stormschade. Een groot deel van de meldingen gaat over schade die de gemeente moet oppakken, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Het gaat in zulke gevallen om stormschade die geen direct gevaar oplevert, zoals een boom die niet op de weg, maar in de berm valt.

Moeder Natuur

De boom tegen het appartementencomplex op het Suze Groenewegplantsoen in Geuzenveld richtte relatief weinig schade aan. "Als deze stellages van de schilders er niet hadden gestaan, waren de takken en bomen door alle ramen heen gegaan", zegt een bewoner van het complex. "Het is Moeder Natuur en die is meedogenloos. Moeder Natuur brengt mooie dingen met zich mee, maar ook deze dingen."

AT5

De kermis in het Westerpark blijft vandaag dicht, omdat er door de wind dingen zijn omgewaaid en er schade is ontstaan. Om te voorkomen dat mensen het terrein op lopen, is het gebied afgezet.

Riekerhaven

In een van de gebouwen van de Riekerhaven in Nieuw-West zorgde de harde wind ervoor dat één van de daken gedeeltelijk losraakte. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt: vorig jaar rukte de wind een nog veel groter deel van het dak van één van de containerwoningen af.

Opvallend: in een vandaag verschenen rapport concludeert de brandweer dat de daken van de containerwoningen ook niet brandveilig zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938