Start van hoofdcontent

Stad

nl

Snoepwinkel op Nieuwendijk gesloten door overtreden bestemmingsregels

14 maart 2023, 18.10 uur · Door AT5

Stadsdeel centrum heeft vanmiddag een snoepwinkel op de Nieuwendijk gesloten, dit omdat er niet aan de regels van winkeldiversiteit werd gehouden. De gemeente voerde naar aanleiding van klachten uit de buurt verschillende controles uit. De ondernemer kreeg de kans om het assortiment en de bedrijfsvoering aan te passen, maar heeft dit niet voldoende gedaan. 

De snoepwinkel op de Nieuwendijk is bestemd voor detailhandel. Dat wil zeggen dat er alleen goederen verkocht mogen worden. Na controles bleek dat de snoepwinkel als toeristenwinkel en headshop handelt. In het centrum is het beleid dat detailhandels niet meer dan 5 procent aan souvenirs achterin de winkel mogen hebben. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dat percentage in deze winkel ruimschoots overschreden. 

Regels winkeldiversiteit

Sinds 2018 gelden er specifieke regels voor de soorten winkels in de binnenstad. In het centrum is het voor nieuwe winkels en voorzieningen niet meer toegestaan om aanbod alleen op toerisme te richten. Dat is om de winkeldiversiteit in de binnenstad te waarborgen.

De ondernemer kan bij de gemeente een plan aanleveren over hoe de zaak weer volgens de regels ingericht kan worden. Als de gemeente het vertrouwen heeft dat de ondernemer zich in de toekomst aan de bestemmingsregels houdt, mag de snoepwinkel weer haar deuren open.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938