Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verkeerschaos rond CS nóg erger door touringcars: "Enorme opstopping"

5 april 2023, 17.30 uur · Aangepast 6 april 2023, 13.58 uur · Door Stefan Bunschoten

Kerende touringcars op de De Ruijterkade zorgen ervoor dat automobilisten nog langer stilstaan rond het Centraal Station. De gemeente is zich daar inmiddels ook van bewust en zoekt een extra tijdelijke halte voor de bussen. 

Vorige week werd de Oostertoegang afgesloten voor werkzaamheden en moeten automobilisten via de De Ruijterkade rijden. Daar mogen touringcarchauffeurs hun klanten laten uitstappen, maar daarna moeten de bussen keren. Omdat er ook gewerkt wordt aan die straat, is de zogeheten keerlus weg en keren de bussen bij het viaduct, waardoor verkeer dan tegengehouden moet worden door verkeersregelaars. 

Een buurtbewoner spreekt van een 'enorme opstopping'. "Dit had je toch kunnen bedenken. Lijkt mij. Ik heb trouwens vorige week al een mailtje gestuurd. Toen was het nog niet zo erg als nu. Maar daar doen ze ook niks aan."

De VVD stelde vanmiddag in de gemeenteraadsvergadering vragen over de vekeerschaos, die nu al dagen duurt. "AT5 staat vol met berichten over mensen die hun vlucht niet hebben gehaald, de parkeergarage niet uit kunnen, het is gewoon een beetje een drama aan het worden", zei VVD-raadslid Daan Wijnants. 

Quote

"AT5 staat vol met berichten over mensen die hun vlucht niet hebben gehaald en de parkeergarage niet uit kunnen"

Daan Wijnants, VVD

De wethouder antwoordde dat het de bedoeling is dat De Ruijterkade alleen wordt gebruikt voor bestemmingsverkeer en dat veel automobilisten dus eigenlijk een andere route moeten nemen. De borden in de wijde omgeving worden daarom aangepast. Ook erkent ze dat de touringcars voor extra vertraging zorgen. "We proberen tijdelijke halteplaten voor de touringcars te maken zodat die niet meer het hele verkeer ophouden, want die stoppen daar nu af en toe en dat zorgt voor die doorstroomproblemen."

"Het heeft mijn volle aandacht", zei Van der Horst. "We monitoren het en ik hoop echt dat er op zeer korte termijn vermindering optreedt." Voor de parkeergarage zijn inmiddels gele lijnen gespoten en mocht dat niet helpen, dan komen daar mogelijk ook verkeersregelaars te staan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938