Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werkzaamheden Diepenbrockstraat van start: "Nu nog 50 kilometer, maar het wordt een 30 kilometer weg"

23 april 2023, 16.10 uur · Aangepast 23 april 2023, 21.52 uur · Door AT5 Producties

De werkzaamheden voor groot onderhoud aan de Diepenbrockstraat zijn van start gegaan. In Het Verkeer vertelt projectleider Gijs Westerbos hoe de straat er straks uit komt te zien. 

AT5

"De Diepenbrockstraat heeft een asfaltrijbaan en die heeft een beperkte levensduur.'' En dat die levensduur eindig is wordt duidelijk als Westerbos de gaten in het wegdek laat zien. ''Het is tijd voor een nieuw laagje asfalt.''

De straat krijgt ook een nieuwe inrichting. ''Waar nu de auto's nog voorbijrazen in de straat, gaat dat na de werkzaamheden veranderen'', aldus Westerbos. "Nu is het nog een 50 kilometer weg, maar het wordt een 30 kilometer weg, waardoor de rijbaan wordt versmald en er ruimte ontstaat om vrijliggende fietspaden aan te leggen."

Quote

"Het is wel irritant steeds die werkzaamheden"

Buurtbewoner

En dat klinkt voor een voorbijrijdende fietser als muziek in de oren: "Het zal wel nodig zijn, anders zouden ze het niet doen. De fietspaden worden verbeterd, dus daar ben ik heel blij mee." Maar een buurtbewoner vindt het nogal vervelend. "Het is wel irritant steeds die werkzaamheden. Het maakt veel lawaai en ik zit er middenin."

Tijdelijke verkeersvoorzieningen 

De werkzaamheden worden is zes fases uitgevoerd. ''Waarbij er altijd een rijverbinding blijft tussen het Scheldeplein en de Stadionweg en het fietsverkeer in twee richtingen opgesteld blijft'', legt Westerbos uit.

Autoverkeer vanaf het Stadionplein naar het Scheldeplein moeten nu omrijden via de Churchill-laan of de Beethovenstraat. Van 1  tot en met 5 mei is de Diepenbrockstraat afgesloten voor het verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen langs de werkzaamheden hun weg vervolgen. "Wij gaan dan tijdelijke verkeersvoorzieningen treffen voor de tijdelijke rijbaan", vertelt de projectleider. 

Eind maart 2024 zijn de werkzaamheden klaar.  Dan is het weer een mooie, veilige en groene straat voor alle gebruikers."

Artist impression

Meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Het Verkeer is ook te vinden op YouTube

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam