Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aanhouding pakketbezorger Weesperzijde zorgt voor nieuwe roep om meer laad- en losplekken

21 april 2023, 07.00 uur · Aangepast 21 april 2023, 14.47 uur · Door Quirien Euwe

Dinsdag werd op de Weesperzijde een pakketbezorger die aan het laden en lossen was, in de boeien geslagen door twee handhavers. Volgens de gemeente gerechtvaardigd, want de man zou meerdere keren niet naar de handhavers hebben geluisterd. Wel zorgt het incident ervoor dat de bewoners van de straat, niet voor het eerst, vragen om meer laad- en losplekken. 

Volgens een woordvoerder van de gemeente vroegen de handhavers een aantal keer aan de man, die wat spullen afgaf bij een café, of hij ergens anders wilde gaan staan. Ook zouden ze hem drie keer gevraagd hebben om zijn ID-kaart te laten zien. Hij zou dit geweigerd hebben en met zijn werk zijn doorgegaan.

Daarop werd de man in de boeien geslagen en riepen de handhavers de politie op. Het ging om een bezorger van UPS. Het bedrijf reageerde niet op vragen van AT5 over het incident.  Wat blijft staan is dat iemand die aan het laden en lossen was, werd weggestuurd.

Quote

"Er zouden plekken moeten zijn waar de postbezorger bijvoorbeeld kan parkeren. Alles zou dan veiliger zijn"

Nikolaos, werknemer café

Ook vóór het incident klonk in de buurt al de roep om veel meer laad- en losplekken aan de net gerenoveerde straat. "Er zouden plekken moeten zijn waar de postbezorger bijvoorbeeld kan parkeren. Alles zou dan veiliger zijn", zegt Nikolaos, die werkt bij het café waar de pakketbezorger spullen kwam afleveren. 

Ook andere auto's staan stil om te laden en te lossen, waardoor fietsers eromheen moeten rijden.

"Die herinrichting is een project geweest, alleen al van dit stukje, van meer dan tien miljoen. En wat je terugkrijgt is een parkeerboulevard die onveilig is", zegt Maarten. Hij zet zich als bewoner al langer in voor meer laad- en losplekken.

Het aantal van dat soort plekken aan de Weesperzijde is inderdaad gering. Van de dichtstbijzijnde laad- en losplek aan de straat naar bijvoorbeeld het café waar de pakketbezorger dinsdag werd aangehouden, is het vijf minuten lopen. "Je kunt niet verwachten dat iemand die hier een pakje moet bezorgen, daar z'n auto neerzet en dan hierheen komt lopen", zegt Maarten daarover.

Herinrichting nog niet klaar

Een woordvoerder van stadsdeel Oost laat weten dat het project nog niet is opgeleverd. Laden en lossen mag op dit moment vanaf de weg, maar het andere verkeer moet daar zo min mogelijk hinder van ervaren. Als dat wel zo is, kunnen handhavers daar wat van zeggen.

De herinrichting van de Weesperzijde is volgens de woordvoerder nog niet klaar en er wordt momenteel beoordeeld of er nog extra laad- en losplekken bijkomen. Maar, zo zegt de woordvoerder, "als dit nu een probleem blijkt ze zijn, gaan we hierover graag in gesprek met de buurt." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938