Balende fans zien afgang in de kroeg: "Ik hou van Ajax, ik vind dit triest"

24 april 2023, 12.20 uur · Door Jasmine van Dijk & Inge van Rooijen

Een teleurstellende middag voor de fans van Ajax. In café Hermes aan de Ceintuurbaan in de Pijp zagen supporters hoe hun cluppie kansloos met 3-0 verloor van PSV. Met deze nederlaag raakte Ajax de tweede plek kwijt, en daarmee wordt plaatsing voor de voorrondes van de Champions League wel heel lastig.

De supporters waren aan het begin van de wedstrijd nog gematigd positief. ''Ik weet niet wat ik moet verwachten, maar ik hoop natuurlijk op winst'', zei een supporter. ''Ik heb er vertrouwen in. Ik denk een 1-3'', zegt een ander.

Maar helaas al in de 13e minuut kopt Luuk de Jong de 1-0 binnen voor PSV. Er gaat een zucht van teleurstelling door de kroeg. Dit is ook de stand waarmee de rust in wordt gegaan. Maar de supporters geven de hoop niet op. ''Ik denk een gelijkspel'', zegt de een. ''In de tweede helft komt het sowieso goed. We knallen er overheen'', vertelt een ander.

Maar niks is minder waar. Tien minuten na rust krijgt en benut PSV een strafschop. Even later wordt de wedstrijd een kwartier stilgelegd omdat een PSV-fan een plastic beker met bier richting Steven Berghuis gooit. Omdat de beker hem net niet raakt, wordt de wedstrijd na een kwartier weer hervat. In de 78e minuut gaat het weer mis en maakt PSV de derde. ''Het is teleurstellend, maar wel terecht'', zegt een supporter.

"Iedereen weet dat ik een waanzinnige Ajacied ben. Echt, ik hou van Ajax. Ik hou echt van Ajax. Maar dit is natuurlijk niet goed wat er op dit moment gebeurd. En dat vind ik triest", vertelt een man die Ajax al jarenlang door dik en dun steunt.