Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gewapende overval op tabakswinkel in Amsterdam Noord, meerdere keren geschoten

30 april 2023, 17.54 uur · Aangepast 1 mei 2023, 08.55 uur · Door AT5

Bij Tabakshuis Noord op de hoek van de Sperwerlaan en de Nachtegaalstraat is vanmiddag bij een overval meerdere keren geschoten. De politie meldt dat een 37-jarige man is aangehouden. Niemand raakte gewond.

De overval vond iets voor half 6 vanmiddag plaats. Een persoon met een vuurwapen kwam de winkel inlopen en bedreigde hiermee een medewerker. Naast de medewerker werden ook de aanwezige klanten bedreigd.

''De verdachte zou daarbij ook hebben geschoten. Vervolgens moest de medewerker onder bedreiging van een vuurwapen de buit aan de verdachte afstaan'', meldt de politie. 

Schoten gelost tijdens vluchtpoging

De verdachte ging er met een buit vandoor in de richting van Ketelmakerij. Volgens een fotojournalist ter plaatse zou de overvaller tijdens zijn vluchtpoging meerdere keren geschoten hebben. 

Door oplettende omstanders konden de agenten de verdachte aanhouden. De politie heeft in de omgeving een vuurwapen en de buit aangetroffen. Het is niet duidelijk wat de verdachte buit heeft gemaakt, maar volgens een fotojournalist ter plaatse zou het om een som geld gaan. 

In eerste instantie werd gedacht dat een auto die voor de tabakszaak stond een kogelgat in de voorruit had. Later bleek dat de schade in de voorruit door een knikker was veroorzaakt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938