Start van hoofdcontent

Stad

nl

Coentunnel weer open na botsing tussen meerdere voertuigen

6 mei 2023, 16.35 uur · Aangepast 6 mei 2023, 18.52 uur · Door AT5

In de Coentunnel zijn vanmiddag vier auto's betrokken geraakt bij een botsing. De zuidelijke tunnelbuis was een tijd afgesloten voor het verkeer vanwege het ongeluk. Een berger heeft de betrokken auto's weggesleept. 

Het verkeer kon gebruikmaken van de parallelbaan in de wisselbuis. Het ongeluk gebeurde rond 15.15 uur. Naast de politie en een ambulance, werd ook de brandweer opgeroepen richting het ongeluk.

De politie doet onderzoek hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. Een woordvoerder van de politie laat weten dat twee weggebruikers moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis, de automobilisten waren wel aanspreekbaar. 

Gevaarlijkste stuk weg van het land

Vorig jaar stond de Coentunnel voor de derde keer in vier jaar tijd bovenaan de lijst van gevaarlijkste wegvakken in het land. Tussen hectometerpaal 30,0 en 30,9 gebeurden op de linkerbaan het afgelopen jaar 57 ongelukken.

Volgens de Stichting Incident Management Nederland (SIMN) komt dat omdat automobilisten vaak verrast worden door de abrupte overgang van daglicht naar het duister van de tunnel, of ineens verblind worden door zonlicht als ze eruit rijden. Dat gebeurt bij meer tunnels, maar bij de Coentunnel zouden de rijstroken smaller zijn. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938