Start van hoofdcontent

Woningmarkt

nl

Ymere koopt 162 sociale huurwoningen in Nieuw-West voor zowel starters als senioren

8 mei 2023, 14.07 uur · Door AT5

In een nog te bouwen woontoren aan het Osdorpplein in Nieuw-West heeft woningbouwvereniging Ymere 162 sociale huurappartementen gekocht. De woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen: van starters tot senioren. Er zullen in de toren in totaal 528 appartementen komen.

MRP

De appartementen bestemd voor sociale huur zijn woningen met twee, drie en vier kamers, meldt ontwikkelaar MRP. Bij de toren komen ook een binnentuin, extra parkeerplekken en een fietsenstalling voor zeker 400 fietsen.

Cultuurcentrum

Op de begane grond is plek voor winkels en kantoren. Ook komt er een kunst- en cultuurcentrum onder de naam 'Het Verhalenhuis': een samenwerking tussen de openbare bibliotheek van Amsterdam, centrum voor Arabische kunst en cultuur El Hizjra, radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het centrum moet een 'open ontmoetingsplek' worden voor de buurt met een 'breed en actief programma', zegt ontwikkelaar MRP.

In 2026 zal de bouw naar verwachting klaar zijn. Ymere zal dan officieel eigenaar van de gekochte 126 appartementen worden. De woningen zullen via Woningnet verhuurd worden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938