Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Jongens van 12 en 13 jaar opgepakt voor mishandeling Bijlmer Arena

11 mei 2023, 14.00 uur · Aangepast 11 mei 2023, 14.22 uur · Door AT5

De politie heeft opnieuw twee verdachten aangehouden voor de mishandeling van een man op station Bijlmer Arena, waarbij het slachtoffer uiteindelijk het spoor op geduwd werd. Het gaat om Amsterdammers van 12 en 13 jaar oud. 

De twee kwamen zich gisteren zelf melden. In totaal gaat het daarmee om negen verdachten. De recherche verwacht dat er de komende dagen meer aanhoudingen zullen volgen. 

Drie vast

Van de negen aangehouden verdachten zitten er nog drie vast. De twee jongens die zich gisteren meldden hoefden ook niet in de cel te blijven, maar ze blijven wel verdachten. 

Gisteren meldde Het Parool dat het slachtoffer, dat zich nog niet gemeld heeft, volgens de verdachten kort voor de mishandeling een minderjarige jongen ongevraagd op zijn mond zou hebben gezoend. De politie wil daar niet op ingaan, omdat dat verhaal getuigen zou kunnen beïnvloeden. 

Niet Nederlands

De politie bevestigt wel het verhaal dat het slachtoffer geen Nederlands sprak en slecht Engels. De recherche heeft gesproken met de omstander die hem van het spoor hielp.

Getuigen of mensen die meer over de mishandeling, de verdachten en het slachtoffer weten wordt gevraagd zich te melden