Start van hoofdcontent

Voorjaarsnota 2023

nl

Nu geen geld voor een nieuw Bijlmer Parktheater: "Beetje een dubbel gevoel"

12 mei 2023, 19.25 uur · Aangepast 12 mei 2023, 21.29 uur · Door Ronald Olsthoorn

Het Bijlmer Parktheater, dat volgens cultuurwethouder Touria Meliani toe is aan een nieuw en groter onderkomen, heeft aan gisteren een dubbel gevoel over gehouden. Voor een nieuw gebouw is nu geen geld, maar er komt wel nog een bedrag voor "verduurzaming en renovatie" van het huidige theater. 

AT5

Het zijn financieel zware tijden voor de stad en dat betekent dat niet alle plannen en wensen van coalitiepartijen PvdA, GrL en D66 uitgevoerd kunnen worden. Er is wel 97 miljoen euro gereserveerd voor de Nieuwe Meervaart, maar het Bijlmer Parktheater moet voorlopig in de wachtkamer.

'Achteruitgang'

"Het is natuurlijk niet alleen concurreren met de Meervaart", reageert zakelijk directeur Jorien Waanders. "Ik begrijp dat een stad plannen heeft. Maar Zuidoost dat zo hard groeit en zoveel inwoners erbij krijgt, als je dan niet mee investeert in de culturele infrastructuur die we eigenlijk al vinden achterlopen bij wat er nodig is, dan is dat echt een achteruitgang."

Het theater is benieuwd over hoe de verduurzaming en renovatie van het huidige pand, dat nog geen vijftien jaar oud is, eruit moet gaan zien. Wethouder Meliani gaat daarover met hen binnenkort in gesprek.

Het benodigde geld moet voortkomen uit een 'verduurzamingsfonds' op de begroting met daarin 50 miljoen euro. Dat geld gaat verdeeld worden over grote investeringen van dit college zoals de Nieuwe Meervaart, OBA NEXT, De Jaap Edenbaan en dus ook het Bijlmer Parktheater. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938