Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax ontevreden over tijdstip en dag inhalen geschorst duel tegen FC Groningen

15 mei 2023, 11.19 uur · Door AT5

De resterende wedstrijd FC Groningen tegen Ajax wordt morgen om 15.00 uur zonder publiek uitgespeeld. Ajax is 'totaal niet te spreken over de dag en het tijdstip'. Afgelopen zondag werd de wedstrijd na negen minuten gestaakt, nadat er twee rookbommen op het veld werden gegooid. Er staan nog 81 officiële speelminuten open. 

AT5

De KNVB kiest ervoor om de wedstrijd morgen om 15.00 uur te laten beginnen. De Amsterdamse club heeft nog geprobeerd om het duel naar de dinsdagavond te krijgen, zodat Ajacieden de openstaande speelminuten op televisie kunnen meekijken.

Daarnaast diende Ajax het verzoek in om de resterende wedstrijd naar de woensdag te krijgen, voor een normale voorbereiding. Beide verzoeken werden afgewezen.

Op zondag zelf stelde Ajax nog voor de wedstrijd zonder publiek uit te spelen. "Vervolgens stelde Ajax voor om het duel maandag uit te spelen. Dan hadden de spelers in elk geval in het hotel kunnen blijven." Dit bleek allebei niet mogelijk. 

Rookbommen

De wedstrijd was zondag nog maar net begonnen, toen er vanaf de tribune rookbommen op het gras werden gegooid. Ook kwam er een thuissupporter het veld op. Scheidsrechter Jeroen Manschot legde de wedstrijd na zes minuten voor het eerst stil, toen hij zag dat er rookbommen op het veld lagen. 

Toen er voor een tweede keer vuurwerk op het veld lag, besloot Manschot de wedstrijd definitief te staken. Fans reageerden afgelopen zondag teleurgesteld. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938