Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog twee minderjarige verdachten melden zich voor mishandeling Bijlmer Arena

16 mei 2023, 14.35 uur · Aangepast 16 mei 2023, 15.32 uur · Door AT5

Bij de politie hebben zich afgelopen vrijdag en vandaag nog twee verdachten gemeld voor de mishandeling van een man op station Bijlmer Arena. Het gaat om een 12-jarige uit Purmerend en een 15-jarige Amsterdammer. Laatstgenoemde zit op het moment nog vast. 

Inter Visual Studio

In totaal heeft de politie nu elf verdachten aangehouden, waarvan er acht nu nog acht verdachten zijn. Het OM meldt dat vier van de acht verdachten op het moment nog vastzitten, waaronder de 15-jarige jongen die zich vandaag heeft gemeld. De meeste van hen hebben zichzelf gemeld nadat de politie onherkenbaar hun beelden had gedeeld. De verdachten zijn allemaal minderjarig. De 12-jarige Purmerender mocht dezelfde dag nog naar huis, maar blijft wel verdachte in de zaak.

Onbekend slachtoffer

Het slachtoffer werd vrijdag 5 mei rond 21.30 uur door een groep van zeker tien jongeren geschopt terwijl hij op het perron lag. Op het moment dat hij wist op te staan, gaf een van de jongeren hem een duw zodat hij vanaf het perron op het spoor viel. 

Het Parool meldde vorige week dat het slachtoffer, dat zich nog niet gemeld heeft, volgens de verdachten kort voor de mishandeling een minderjarige jongen ongevraagd op zijn mond zou hebben gezoend. De politie wilde daar eerder niet op ingaan, omdat dat verhaal getuigen zou kunnen beïnvloeden. De politie bevestigde wel het verhaal dat het slachtoffer geen Nederlands sprak en slecht Engels. De recherche heeft gesproken met de omstander die hem van het spoor hielp.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938