Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Ontspoorde metro zorgt voor hinder: 50 en 51 rijden niet verder dan Zuid

23 mei 2023, 06.59 uur · Aangepast 23 mei 2023, 07.38 uur · Door AT5

Metro 50 en 51 rijden op het moment alleen tussen de haltes Isolatorweg en station Zuid. Rond de halte Overamstel is er namelijk een metro ontspoord. Het GVB laat weten dat er ook schade is aan de rails. Naar verwachting rijden de metro's tot ongeveer 11.00 uur niet verder dan Zuid. 

Het GVB laat weten dat het om een zogenoemde 'werkmetro' gaat. Daar worden onder andere testritten mee uitgevoerd, er zaten dus geen passagiers in het voertuig. De metro kwam los door een steentje dat op de rails lag. Door de ontsporing raakte de rails ook beschadigd, die moet nu eerst gerepareerd worden. 

Voor reizigers die normaal metro 50, die tussen de Isolaterweg en Gein rijdt, pakken heeft het GVB geregeld dat zij gebruik kunnen maken van de treinen van de NS. Reizigers die naar of vanaf Gein moeten kunnen een trein pakken op Zuid, Bijlmer Arena, Holendrecht of Duivendrecht. 

Het GVB adviseert reizigers die met metro 51, tussen Isolatorweg en het Centraal Station, reizen om de Noord/Zuidlijn te gebruiken. Die metrolijn lag ongeveer twee weken geleden een paar dagen gedeeltelijk stil vanwege technische storing. Reizen was tijdens de ochtendspits toen helemaal niet mogelijk, daarna kon de metro voor twee dagen alleen rijden tussen Noord en het Centraal. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938