Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Concertagenda Johan Cruijff Arena deze zomer uitzonderlijk vol

25 mei 2023, 22.34 uur · Aangepast 26 mei 2023, 08.35 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Deze zomer treden er meer artiesten in de Johan Cruijff Arena op dan gebruikelijk. Het gaat naast Bruce Springsteen en eerder al Metallica om Harry Styles, The Weeknd, Coldplay en Beyoncé. Na de zomervakantie vindt ook het Amsterdam Music Festival plaats. 

Na de laatste thuiswedstrijd van Ajax begonnen de voorbereidingen voor de twee concerten van Bruce Springsteen. De eerste vindt op dit moment plaats. Fans hadden zich al vier dagen eerder gemeld om vooraan te kunnen staan en vrachtwagens van de artiest staan om de hoek geparkeerd.

In De Telegraaf vertelt Hidde Salverda,  operationeel directeur van de Johan Cruijff Arena, over de concertzomer. "Dat we nu achter elkaar vijftien concerten kunnen geven, is uitzonderlijk, maar heeft nog altijd te maken met het na-ijleffect van de coronapandemie. Artiesten konden lang niet optreden en zijn nu met een inhaalslag bezig, waarvan wij en alle muziekliefhebbers profiteren." 

Quote

"Veel bezoekers maken er een paar dagen van en daarvan hebben veel ondernemers profijt"

Hidde Salverda, operationeel directeur Johan Cruijff Arena

Hij wijst erop dat de mega-evenementen ook veel werk opleveren voor stewards, beveiligers en horeca-medewerkers. "Want vergis je niet wat dit voor de stad doet. De economische spin-off is enorm. Veel bezoekers maken er een paar dagen van en daarvan hebben veel ondernemers profijt."

Op het gras zijn zo'n 1300 aluminiumplaten neergelegd, zodat concertgangers daar kunnen staan. Zo zag het er eerder dit jaar en vorig jaar van binnen en van buiten uit toen dat gebeurde: 

Na de zomervakantie houden de grote evenementen niet op. In oktober vindt opnieuw het Amsterdam Music Festival (AMF) plaats. Gisteren werd bekend welke dj's daar optreden. Het gaat onder meer om Armin van Buuren en Afrojack. Zij stonden er vorig jaar ook.

Zo ziet het concert van Bruce Springsteen er vanavond uit: 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938