Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Weer een explosie bij geldwisselkantoor Bijlmerdreef

26 mei 2023, 09.26 uur · Aangepast 26 mei 2023, 12.12 uur · Door AT5

Bij een vestiging van Suri-Change in de Bijlmerdreef in Zuidoost heeft vannacht weer een explosie plaatsgevonden. Het is niet bekend of er iets is buit gemaakt. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Explosie geldwisselkantoor - AT5

Bij Suri-Change was het eerder deze week ook al raak met explosies. In de nacht van dinsdag op woensdag werden er bij drie verschillende vestigingen explosieven geplaatst. Dat gebeurde toen bij de Jan Evertsenstraat in West, de Eerste van Swindenstraat in Oost en bij de Bijlmerdreef in Zuidoost.

Dezelfde werkwijze

Bij het filiaal in Zuidoost heeft vannacht weer een explosie plaatsgevonden. Dit gebeurde rond 4 uur vannacht. De politie schrijft in een persbericht dat kort daarvoor de verdacht in het zwart gekleed met een tenger postuur uit de richting van het Nellesteinpad kwam. Na de explosie vluchtte hij in dezelfde richting

Net als de vorige keer is er schade bij het geldwisselkantoor. Dit keer is de deur eruit geblazen. Van een mogelijk motief is nog niets bekend. Volgens de politie was er bij de explosie van vannacht dezelfde werkwijze gebruikt als de drie explosies van een paar dagen eerder. Daarom wordt er rekening gehouden met een mogelijk verband tussen de explosies. 

Het hoofdkantoor van Suri-Change in Rotterdam werd twee maanden geleden binnengevallen door de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938