Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Cultuurmachine met Nadine #3: Pan Asian Awards, uitbrakken met Yes-R en de Art Week

2 juni 2023, 16.55 uur · Door Nadine van Ginkel

Van rode lopers tot raves en van musea tot festivals: AT5 is Amsterdam, en Amsterdam heeft een rijke cultuur. In deze aflevering neemt de Cultuurmachine je mee naar de Pan Asian Awards en de Amsterdam Art Week dat tot aanstaande zondag te bezoeken is. 

AT5

Voor de allereerste keer worden de Pan Asian Awards uitgereikt bij evenementenlocatie Capital C. Talentvolle Aziatische Nederlanders worden hier geëerd die werkzaam zijn in de culturele, commerciële en publieke sector. "Eén op de 10 Amsterdammers heeft Aziatische roots, dus één op de tien mensen heeft iets met Azië. En meestal zien we ze niet, dus is het belangrijk om ze zichtbaarheid te geven, want het is ook een stukje representatie en jezelf terugzien", aldus Hui-Hui Pan, oprichter van het Pan Asian Collective.

Winnaars Pan Asian Awards 2023 - Kenny Nagelkerke (links en middenfoto) Jessy Wong (rechterfoto)

De grote winnaars van de Pan Asian Awards zijn componist Joey Roukens, biomedisch ingenieur en fashion designer Dan Jing Wu, en schrijver, journalist en columnist Haroon Ali.

Amsterdam Art Week

Voor ieder wat wils tijdens de Amsterdam Art Week deze week. Tijdens dit vijfdaagse evenement wordt hedendaagse kunst en jong talent naar voren gebracht met een scala aan galeries, musea en andere locaties in de stad. Amsterdam wordt omgetoverd tot een internationale ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers, verzamelaars, professionals en kunstenaars.

Het is de elfde keer dat het evenement georganiseerd wordt. Tot en met zondag 4 juni openen alle deuren van bijzondere locaties in Amsterdam, zoals: Oude Kerk, De Appel, GRIMM, AKINCI Gallery, Ellen de Bruijne Projects, Stevenson, Diez Gallery en ISO.

Het programma Cultuurmachine met Nadine is elke vrijdag om 18:00 te zien, zowel online als op televisie.

Heb jij een tip voor iets wat Nadine écht niet mag missen? Laat het haar weten via [email protected]

💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938