Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie: ronselaars betaalden jongeren 'enkele tientjes' voor gewapende overvallen Bijlmerplein

31 mei 2023, 11.00 uur · Aangepast 31 mei 2023, 15.33 uur · Door Niels van Steijn

Tieners die betrokken waren bij gewapende overvallen aan het Bijlmerplein zouden zijn ingezet door ronselaars. Volgens de politie zouden de piepjonge verdachten voor 'enkele tientjes' minstens twee keer een drogisterij in de Amsterdamse Poort hebben overvallen. De vermeende ronselaars zijn vorige week aangehouden, hun voorarrest is met twee weken verlengd.

Politie doet onderzoek naar gewapende overval op drogisterij Bijlmerplein - Inter Visual Studio

De jongeren zouden in verschillende samenstellingen verantwoordelijk zijn voor in totaal zes gewapende overvallen in Amsterdam, Diemen en Huizen. Het gaat in ieder geval om twee gewapende overvallen op een drogisterij aan het Bijlmerplein en een overval op een tankstation in Huizen begin dit jaar. 

'Enkele tientjes'

De tieners zouden hun buit na de overvallen weer hebben moeten inleveren bij de ronselaars, waarvoor ze enkele tientjes betaald zouden hebben gekregen. 

Na de overvallen werden meerdere verdachten aangehouden. Het gaat om vijf jongeren uit Amsterdam en de omgeving van Rotterdam en zijn in de leeftijd van de 15 tot 17 jaar oud. Twee van de vijf verdachten zitten nog vast, van de overige drie is de voorlopige hechtenis geschorst.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938