Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oekraïense muziek en dans tijdens viering in de Pijp: "Kans om donkere tijden los te laten"

5 juni 2023, 15.52 uur · Door Carli Kooijman

Gisteren vierden Oekraïners, in de Oranjekerk in de Pijp de overgang van de lente naar de zomer. Tijdens deze jaarlijkse traditie worden ook de doden geëerd. "Deze paar jaar is het natuurlijk nog belangrijker, want we hebben veel verloren, we hebben veel mensen verloren", vertelt organisator Yulia Bondar. 

AT5

Voor veel Oekraïners is deze viering een jaarlijkse traditie met een diepere betekenis. "Voor mij persoonlijk is het een feest van herboren worden, een nieuwe pagina, een kans om het verleden en de donkere tijd los te laten", vertelt een bezoeker.

Goede doelen

Yulia Bondar benadrukt dat ze tijdens de viering Nederlanders willen bedanken voor alles wat ze voor hen hebben gedaan, door ze deze traditie te laten zien. Naast muziek, een koor en Oekraïens eten, is er een markt met Oekraïense producten en kun je een schilderles volgen.

De opbrengst van de verkochte kaartjes van het feest gaat naar goede doelen in Oekraïne. Ook gaat een deel naar organisaties die Oekraïense vluchtelingen helpen in Nederland.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938