Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie pakt laatste verdachte op in onderzoek naar mishandeling station Bijlmer

6 juni 2023, 14.31 uur · Aangepast 6 juni 2023, 15.04 uur · Door AT5

De politie heeft dinsdagochtend de twaalfde en laatste verdachte aangehouden in het onderzoek naar de poging tot doodslag op station Bijlmer van vrijdagavond 5 mei. 

Inter Visual Studio

Het gaat om een 19-jarige man uit Zaandam. De politie laat weten dat met zijn arrestatie nu alle door de recherche in kaart gebrachte verdachten zijn aangehouden. De meeste verdachten hebben zichzelf gemeld nadat de politie onherkenbaar hun beelden had gedeeld. 

Het slachtoffer werd op op 5 mei door een groep jongeren ernstig mishandeld.  Hij wordt geschopt terwijl hij op het perron ligt. Anderen schreeuwen en filmen. Op het moment dat hij weet op te staan, geeft een van de jongeren hem een duw zodat hij vanaf het perron op het spoor valt en tussen twee sporen blijft liggen. 

Aangifte van aanranding

De man zou kort voor het incident een minderjarige jongen ongevraagd op zijn mond hebben gezoend. Er zou inmiddels aangifte zijn gedaan van aanranding tegen het nog altijd onbekende slachtoffer.

Tenminste drie van zeven aangehouden minderjarige verdachten zouden hebben verklaard dat de man voorafgaand aan de mishandeling een 16-jarige jongen op zijn mond zoende. In meerdere verklaringen wordt ook gezegd dat de man vermoedelijk onder invloed was van alcohol of drugs. 

De jongen die ongevraagd op zijn mond gekust zou zijn, zou vervolgens twee vrienden hebben geroepen om hulp. Met zijn drieën spraken ze de man aan op zijn gedrag. Het latere slachtoffer zou de jongen daarop opnieuw hebben aangeraakt, waarop de drie jongens hem te lijf gingen. Anderen jongeren aanwezig op het station sloten zich vervolgens aan en gingen de man ook te lijf. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938