Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Maurice Steijn nieuwe hoofdtrainer Ajax

12 juni 2023, 13.00 uur · Aangepast 12 juni 2023, 17.38 uur · Door Edward Dekker

Maurice Steijn is de nieuwe trainer van Ajax. De huidige coach van Sparta Rotterdam tekent een contact voor drie seizoenen. De 49-jarige trainer had bij Sparta een doorlopend contract dat door Ajax wordt afgekocht, zo heeft de clubleiding van de Rotterdammers bevestigd aan NH Sport.

Over de hoogte van de transfersom is niets bekend gemaakt. Steijn is de opvolger van John Heitinga die als interim-trainer het seizoen bij Ajax zonder al te veel succes afmaakte.

RTV Rijnmond

Steijn behoedde vorige seizoen Sparta als interim-coach op het laatste moment voor degradatie. Dit seizoen presteerde hij boven verwachting en eindigde Sparta op de zesde plaats. In de strijd om een ticket voor Europees voetbal verloor hij de finale van de play-offs tegen FC Twente.

ADO, VVV en NAC

De 49-jarige Hagenees was eerder werkzaam bij ADO Den Haag, VVV Venlo en NAC Breda. Bij die laatste club bleven resultaten uit en stapte hij op vanwege bedreigingen. Bij ADO Den Haag werd hij in zijn derde seizoen ontslagen. Hij stond toen met zijn ploeg op de laatste plaats in de eredivisie.

In Venlo kende de trainer een succesvolle periode van liefst vijf jaar. In 2017 vierde hij met de Limburgers het kampioenschap van de eerste divisie en kreeg hij de Rinus Michels Award voor de beste trainer. De twee seizoenen erop wist hij VVV-Venlo voor het hoogste niveau te behouden.  

Hedwiges Maduro

Volgens verschillende media zouden de Amsterdammers Hedwiges Maduro als perfecte assistent zien van Steijn. Maduro zit op het moment als assistent van Alex Pastoor op de bank bij Almere City. Almere promoveerde gisteravond voor het eerst in de historie naar de eredivisie. Ook het contract van Maduro loopt nog door.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938