Start van hoofdcontent

Stad

nl

Unieke kans om de bouw van dichtbij te zien: zaterdag de Dag van de Bouw

15 juni 2023, 16.27 uur · Aangepast 15 juni 2023, 17.09 uur · Door Luuke Westelaken / AT5 Producties

Aanstaande zaterdag 17 juni wordt er voor de zestiende keer de Dag van de Bouw georganiseerd. Bouw- en infrabedrijven stellen dan hun bouwplaatsen open voor het publiek. Amsterdammers kunnen dan zien wat er komt kijken bij het bouwen van onder meer huizen, wegen en stations. Bouw Woon Leef zet het op een rij.

Deze bouwprojecten zijn te bezoeken:

Universiteitsbibliotheek - Universiteit van Amsterdam

Nieuwe Doelenstraat 16. Bezoekuren: 10:00 t/m 15:00

  • Bezoekers kunnen zien hoe de monumentale klinieken van de bibliotheek worden gerestaureerd en hoe er door middel van een glazen overkapping met elkaar verbonden worden om een atrium te creëren. 

Singelgrachtgarage-Marnix

Frederik Hendrikplantsoen. Bezoekuren: 10:30 t/m 14:00

  • Onder de Singelgracht wordt de Singelgrachtparkeergarage-Marnix gebouwd. In de garage komt er  ruimte voor 800 auto's. Ongeveer 80 procent van de parkeerplaatsen is bedoeld voor bewoners en  ondernemers uit de buurt. Tijdens de Dag van de Bouw kunnen Amsterdammers een deel van de parkeergarage al bekijken. 

Research & Diagnostiek Centrum ADORE, Amsterdam UMC

Van der Boechorststraat 6B. Bezoekuren: 10:00 t/m 14:00

  • Research & Diagnostiek Centrum ADORE wordt een gebouw van vijf verdiepingen en wordt voorzien van geavanceerde apparatuur. Het zal bestaan uit MLII-laboratoria, een cleanroom, een kantoor- en ontmoetingsruimtes. In het centrum kunnen onderzoekers van Amsterdam UMC op het gebied van oncologisch en neurowetenschappelijk onderzoek terecht. Bezoekers van de Dag van de Bouw kunnen het gebouw in ruwbouwfase van binnen bekijken. 

Kademuurvernieuwing Gelderskade

Geldersekade tegenover nummer 109. Bezoekuren: 10:00 t/m 14:00

  • De kademuren ter hoogte van de Geldersekade 94 tot 126 en 95 tot 107 zijn in slechte staat. Daarom worden ze vervangen. Na de vernieuwing van de kademuur wordt de straat opnieuw ingericht.

Inholland Sluisbuurt

Zuider IJdijk 48 - Toegang tot de Sluisbuurt via Poort 2. Bezoekuren: 10:00 t/m 15:30

  • Er wordt een nieuw gebouw voor de Hogeschool Inholland gebouwd. Het nieuwe Inholland gebouw zal circa 31.000 m2 worden.

MARK in Buiksloterham

Vlierweg 22. Bezoekuren: 10:30 t/m 14:30

  • Het nieuwbouwproject MARK in Amsterdam-Noord en zal bestaan uit 72 appartementen, kantoor- en werkruimtes en een horecagelegenheid. Er worden rondleidingen gegeven door medewerkers van het project. 

Mediavaert - Hout hybride hoofdkantoor DPG Media

Van der Madeweg 40. Bezoekuren: 10:00 t/m 15:00

  • Er komt een nieuw hout-hybride kantoor van DPG Media. Met ruim 44.000 m2 wordt het gebouw één van de grootste hout-hybride kantoorgebouwen van Europa. Buiten is er een speciale route uitgestippeld over de bouwplaats. 

OKU House

Koningin Wilhelminaplein 8. Bezoekuren: 10:00 t/m 14:00

  • In het OKU House in Amsterdam-West worden 324 huurwoningen gebouwd. Tijdens de Dag van de Bouw kun je op het bouwterrein kijken hoe het met de bouw van de woningen gaat. Daarnaast worden er rondleidingen gegeven over het bouwterrein. 

Stad op Slot

Meer zien van Bouw Woon Leef? Kijk de laatste documentaire Stad op Slot: Hoe regelen we een betaalbare stad? 

Bouw Woon Leef is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en Metropoolregio Amsterdam.

Volg Bouw Woon Leef op YouTube, TwitterInstagram en LinkedIn voor updates over bouwen, wonen en leven in Amsterdam en abonneer je dan hier op onze nieuwsbrief.